Istri gotovo 4 milijuna eura iz fondova EU-a

Bez autora
Sep 02 2012

Istarska županija na drugom je natječaju u sklopu programa IPA CBC Adriatic, koji se financira iz europskih fondova, osigurala gotovo četiri milijuna eura za trinaest projekata. Hrvatska Vlada najavila je da nas učlanjenjem u Europsku uniju čeka 13 milijardi eura iz strukturnih fondova, a to je prilika i za privatni sektor, dodao je. Istarska županija je na prvom natječaju za IPA CBC Adriatic 2009. godine osigurala 4,7 milijuna eura za 15 projekata te je isplata tog novca počela 2010. godine, a sada se očekuje da će se novac osiguran na drugom natječaju povlačiti iz fondova EU-a u iduće tri godine. Istra je, među ostalim, osigurala 810 tisuća eura za osnivanje centra za kardiovaskularne bolesti, 241 tisuću eura za integraciju srednjoškolskog sustava s drugim zemljama Jadrana, 350 tisuća eura za osnivanje centra za međunarodnu suradnju, 301 tisuću eura za izradu fotomonografije i multimedijalnih promidžbenih materijala za Eufrazijanu, 207 tisuća eura za uspostavljanje prekogranične mreže kako bi se smanjila opasnost od onečišćenja Jadrana te 285 tisuća eura za promicanje koncepta energetske učinkovitosti.

Istri gotovo 4 milijuna eura iz fondova EU-aIstarska županija na drugom je natječaju u sklopu programa IPA CBC Adriatic, koji se financira iz europskih fondova, osigurala gotovo četiri milijuna eura za trinaest projekata, izvijestio je novinare istarski župan Ivan Jakovčić.

Hrvatska Vlada najavila je da nas učlanjenjem u Europsku uniju čeka 13 milijardi eura iz strukturnih fondova, a to je prilika i za privatni sektor, dodao je.

Županijski pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan podsjetio je kako je Istarska županija na prvom natječaju za IPA CBC Adriatic 2009. godine osigurala 4,7 milijuna eura za 15 projekata te da je isplata tog novca počela 2010. godine, a sada se očekuje da će se novac osiguran na drugom natječaju povlačiti iz fondova EU-a u iduće tri godine.

Istra je, među ostalim, osigurala 810 tisuća eura za osnivanje centra za kardiovaskularne bolesti, 241 tisuću eura za integraciju srednjoškolskog sustava s drugim zemljama Jadrana, 350 tisuća eura za osnivanje centra za međunarodnu suradnju, 301 tisuću eura za izradu fotomonografije i multimedijalnih promidžbenih materijala za Eufrazijanu, 207 tisuća eura za uspostavljanje prekogranične mreže kako bi se smanjila opasnost od onečišćenja Jadrana te 285 tisuća eura za promicanje koncepta energetske učinkovitosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik